Käytössä olevat toiminnot

Puhelinhälytys

Android

Crystal Alarm asennetaan automaattisesti koko henkilökunnan puhelimiin. Kun ON/OFF:ia painetaan useamman kerran, hälytys aktivoituu välittömästi.

Ajastettu hälytys

Yksintyöskentely

Junan henkilökunta käyttää tätä hälytystoimintoa, kun työntekijä joutuu poistumaan yksin junasta esim. vaihteenvaihdon vuoksi. Kun ajastettu hälytys aktivoidaan, työntekijää voidaan seurata liikenteenvalvontakeskuksesta. Jos ajastettu hälytys on aktivoituneessa tilassa ja aika menee umpeen, hälytys lähtee työtovereille ja liikenteenvalvontakeskukseen.

Ulkoinen kaukosäädin

Crystal Button

Koko henkilökunta saa halutessaan Crystal Buttonin, joka on pieni ja helposti käytettävä kaukosäädin. Se on näppärä laite, jonka käyttäjä voi aktivoida Bluetooth-tekniikkaa käyttäen ja tehdä hälytyksen puhelimellaan vain Crystal Button -nappia painamalla. Crystal Button on suunniteltu niin, että vääriä hälytyksiä tapahtuisi mahdollisimman vähän.

Erityistoiminto

WC-hälytys

X2000-junien liikkumisesteisille tarkoitettujen WC:eiden hälytykset menevät suoraan Crystal Alarmiin. Hälytykset lähetetään kaikille kyseisessä junassa työskenteleville. Ellei junan henkilökunta voi huolehtia hälytyksestä, se eskaloituu liikenteenvalvontakeskukselle.

Hälytyskeskuksen ohjelmisto

Liikenteenvalvontakeskus

Liikenteenvalvontakeskus vastaanottaa kaikki hälytykset Tukholman tai Göteborgin valvomossaan. Jos toisen valvomon yhteydessä on ongelmia, kaikki hälytykset ohjautuvat automaattisesti toiseen valvomoon.

Kaikki samassa junassa työskentelevät ovat linkitetty toisiinsa.

Hälytys työtoverille

Kaikki hälytykset menevät myös kaikille samassa junassa työskenteleville. Näin hälytyksen tehnyt henkilö saa usein myös apua nopeammin. Linkitys tapahtuu SJ:n suunnittelujärjestelmän kautta.

Paikannus

Puhelimen GPS:llä

Liikenteenvalvontakeskuksen työntekijät ja hälytyksen tehneen työtoverit voivat nähdä, missä junassa hälytyksen tehnyt henkilö on. Myös sijainti näkyy ja se voidaan näyttää myös kartalla.

Kuuntelu

Helppo arvioida tilanne

Kun joku lähettää hälytyksen, puhelimen mikrofoni aktivoituu automaattisesti ja antaa liikenteenvalvontakeskukselle mahdollisuuden kuunnella taustalla kuuluvia ääniä. Toiminto auttaa suuresti arvioimaan mitä toimenpiteitä tarvitaan.

Suosituksia SJ:ltä (Ruotsin rautatiet)

Crystal Alarmissa ollaan erittäin taitavia ymmärtämään monimutkaisia integraatioita ja sääntöjä. Siellä pystytään myös luomaan helposti käytettäviä ja luotettavia järjestelmiä, jotka eivät hidasta kehitystä. (Teksti on käännetty ruotsista.)

gender_neutral_user

Göran Linné

IT-kehitys

Henkilöhälytin toimii meillä erittäin hyvin. Meillä oli aikaisemmin erittäin paljon vääriä hälytyksiä, mutta erityisten hälytysnappien avulla väärät hälytykset ovat vähentyneet huomattavasti. Uusi hälytysmenetelmä saa henkilökuntamme myös tuntemaan olonsa turvallisemmaksi. Crystal Alarmissa autetaan ja palvellaan esimerkillisesti kaikissa esiin tulevissa asioissa ja haasteissa. Voin suositella Crystal Alarmia lämpimästi. (Teksti on käännetty ruotsista.)

Anders

Anders Edgren

SJ IT SOA

Esimerkki tosielämästä: Juna matkasi kohti Tukholmaa Malmöstä, kunnes Hässleholmin tasalla kaksi liputonta, riidan aloittanutta henkilöä piti poistaa junasta. Toinen SJ:n työntekijöistä koki tilanteen uhkaavaksi, joten hän painoi Crystal Button -nappiaan. Hälytys toimi juuri niin kuin pitikin: paikannus, hälytyspuhelu hälytyspuhelimeen ja tekstiviesti junan muulle henkilökunnalle. Omat hälytysrutiinimme toimivat ja koko hälytysketjumme aktivoitiin. Poliisi tuli Hässleholmin asemalle 6-7- minuutissa ja meillä oli suora yhteys poliisin eteläiseen viestintäkeskukseen samalla, kun kuuntelimme hälytyksen tehnyttä työntekijää. (Teksti on käännetty ruotsista.)

Mattias Wallsten

Mattias Wallsten

SJ:n Liikennevalvomo, Operatiivisen henkilöstön johtaja